Opening van het kleurrijke Prins Alexanderplein

Hans Wilschut

Datum: Donderdag 6 september 2018
Tijd: 17.00 uur
Locatie: Prins Alexanderplein

Op donderdag 6 september wordt het onlangs gerealiseerde kunstwerk van 75B – het blauw en groene Prins Alexanderplein – officieel geopend. De feestelijke middag is tevens de kick-off voor een langlopend cultureel programma voor jong en oud op het Prins Alexanderplein in Rotterdam.

Sinds juli 2018 wordt er gewerkt aan een metamorfose van het Prins Alexanderplein, het centrum van Prins Alexander. Stichting Hart voor Prins Alexander zocht naar een manier om het plein te markeren als hart van dit stadsdeel en schreef samen met CBK Rotterdam een prijsvraag uit voor een inrichtingsplan van het plein. De hoofdvraag was om na te denken over de rol van het water en de polder. Studio 75B won deze opdracht met een radicaal en kleurrijk voorstel, dat dit deel van de stad visueel markeert als polder, als laagste punt van de stad, en als hart van de wijk. “Er is kleur nodig om dit plein weer kleur te geven. (…) Ons ontwerp laat de bezoeker onderdeel zijn van het kunstwerk door een abstracte vertaling van de polder en het water (groen en blauw) op de vloer en aan de wand”, aldus Pieter Vos van 75B.

Openingsprogramma 6 september

16.30 uur: aanloop op het plein en een bijzonder welkom
17.00 uur: welkomstwoord door Carol Hol, bestuurslid Stichting Hart voor Prins Alexander
17.10 uur: een korte lezing over het plein door Siebe Thissen, hoofd BKOR (Beeldende Kunst & Openbare Ruimte), CBK Rotterdam
17.20 uur: toelichting van Hans Oosters, dijkgraaf van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard
17.30 uur: er wordt geproost op het kunstwerk en de toekomst van het Hart van Prins Alexander
17.40–18.30: een borrel en een praatje met muziek van Convoi Exceptional

Aanmelden

Het is mogelijk om hierbij te zijn, dat kan door een e-mail te sturen naar pers@shvpa.nl. Laat u dan weten met hoeveel personen u aanwezig zult zijn?

Organisatie

Het traject rondom het kunstwerk is, van prijsvraag tot uitvoering, ontwikkeld en ondersteund door BKOR, het programma Beeldende Kunst & Openbare Ruimte van CBK Rotterdam. De culturele activiteiten die de Stichting Hart voor Prins Alexander op het plein organiseert zijn al van start gegaan, een overzicht is te vinden op de website van het Prins Alexanderplein.

Gerelateerd

Prins Alexanderplein