Hoorn des overvloeds (2014) Arno Coenen & Iris Roskam

foto Max Dereta
Over het kunstwerk

Niet de buiten- maar binnenkant licht op van Rotterdams meest gefotografeerde architectuuricoon de Markthal, een ontwerp van Winy Maas van architectenbureau MVRDV. Daarin ligt de nadruk op een plafondvullend kunstwerk van Arno Coenen en Iris Roskam. Zij maakten een gigantische digitale ‘plafondschildering’. De Hoorn des overvloeds is een kleurrijk, maar bijna onwerkelijk stilleven, waarin fruit, groente en bloemen de verlokkingen van het paradijs (én de Markthal) symboliseren. Mothership was in opdracht van Provast adviseur en producent van het kunstwerk. De Markthal is op 1 oktober 2014 geopend door Koningin Máxima.

lees meer
Over Arno Coenen

Kunstenaar Arno Coenen (Deventer, 1972) studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Hij maakt werk in verschillende media, zoals videokunst, 3D animatie, glas en mozaïek. Van 2006 tot 2018 vormde hij een kunstenaarduo met Iris Roskam. Samen hebben ze diverse kunstwerken gemaakt, waaronder het kunstwerk Hoorn des overvloeds voor de Markthal.

lees meer
Over Iris Roskam

Beeldend kunstenaar Iris Roskam (Delft, 1976) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de AKI in Enschede. Van 2006 tot 2018 vormde zij een kunstenaarduo met Arno Coenen. Samen hebben ze diverse kunstwerken gemaakt, waaronder het plafondkunstwerk Hoorn des overvloeds voor de Markthal.

lees meer