Nu alles is zoals het is… (2008) Judith Herzberg & Karel Martens

foto Otto Snoek
Over het kunstwerk

Nu alles is zoals het is geworden, nu alles is zoals het is, komt het, hoewel, misschien hoewel, tenslotte nog in orde. Deze dichtregels zijn te lezen op de gevel van het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis aan het Museumpark. Deze lichtinstallatie werd op 7 februari 2008 om 17 uur in werking gesteld door dichter Judith Herzberg. De regels komen uit het door haar geschreven gedicht Daglicht. Het werk vormt een visuele verbinding tussen het Erasmus MC en het Museumpark en bestaat uit wisselend wit en blauw oplichtende lampjes, die fraai in de gevelwand geplaatst zijn en ‘s nachts oplichten. Ontwerper Karel Martens ontwierp dit fascinerende kunstwerk. Het laten aanbrengen van dichtregels die verwijzen naar wat er achter de gevel gebeurt, is een initiatief van het Erasmus MC en in samenwerking met CBK Rotterdam uitgevoerd. Het werk is tot stand gekomen in samenwerking met Poetry International, Bouwfonds Cultuurfonds, Stichting Fonds Sophia Kinderziekenhuis, Mondriaan Stichting en Directie Huisvesting Erasmus MC.

lees meer
Over Judith Herzberg

Dichter Judith Herzberg (Amsterdam, 1934) debuteerde in 1961 met haar eerste gedichten in Vrij Nederland. In 1963 verscheen haar eerste bundel Zeepost. Hierna volgden onder meer Beemdgras (1968), Strijklicht (1971) en Zoals (1992). Vanaf het begin van de jaren zeventig volgden toneel- en tv-stukken, filmscripts en teksten voor musicals. Haar gedichten zijn onder meer in het Duits, Turks, Portugees en Engels vertaald. In 2001 gaf Poetry International haar opdracht tot het schrijven van een dichtbundel.

lees meer
Over Karel Martens

Karel Martens (Mook en Middelaar, 1939) is een prijswinnende grafisch ontwerper, gespecialiseerd in typografie. Hij werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, waar hij in 1961 afstudeerde. Na zijn studie ging hij aan de slag als vormgever van boeken, catalogi, tijdschriften, postzegels en affiches. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door grote eenvoud en ambachtelijkheid.

lees meer