Rotte-dam (2013) Robbert de Groot & Cees Boot

foto Willem de Kam
Over het kunstwerk

Oorspronkelijk stroomde op de plek van deze tunnel de rivier de Rotte, waar de stad Rotterdam zijn roots aan dankt. Twee (inmiddels oud-) studenten van de Willem de Kooning Academie, Robbert de Groot en Cees Boot, ontwierpen een eerbetoon voor deze locatie door de Rotte als ‘wortels van de stad’ vorm te geven in cortenstaal en aan de achterzijde uit te lichten met ledlicht. Zo werd een magisch verlichtte plek ontwikkeld en het maakt deze tunnel ‘s avonds een stuk minder eng. Het is een ode aan de niet te stoppen groei en het positivisme van Rotterdam.

lees meer
Over Robbert de Groot

Robbert de Groot (Dordrecht, 1988) studeerde grafisch ontwerpen aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In 2013 heeft hij zijn eigen creatieve studio voor grafische communicatie opgericht in Rotterdam met als doel om het beste uit bedrijven of merken naar boven te halen en dat zichtbaar te maken voor de doelgroep. Sinds 2019 is hij gevestigd in Dordrecht.

lees meer
Over Cees Boot

Cees Boot (Rotterdam, 1987) studeerde grafisch ontwerpen aan de Willem de Kooning Academie. Naast ontwerper is hij ook illustrator.