Datum: woensdag 29 november 2023
Tijd: 16.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Roof-A Gallery, Westplein 9-B


We gaan graag in gesprek met omwonenden over de tijdelijke plaatsing van het kunstwerk For you my love © van de Rotterdamse kunstenaar Hulya Yilmaz. Dit beeld heeft vanaf 2003 bij de entree van Museum Boijmans Van Beuningen gestaan. Vanwege de renovatie van het museum is het kunstwerk in het museumdepot opgeslagen. De kunstenaar benaderde ons met de vraag gezamenlijk naar een nieuwe tijdelijke locatie te zoeken voor het kunstwerk.

Hulya Yilmaz, Stadsontwikkeling en BKOR hebben het locatie onderzoek gedaan. De Westerkade, tussen de Rivierstaat en de Zeemanstraat, is als meest geschikte locatie uit het onderzoek naar voren gekomen. Museum Boijmans Van Beuningen en Stichting Fonds Willem van Rede  hebben toestemming gegeven om For you my love © tijdelijk op de Westerkade te plaatsen. De plaatsing gebeurt in 2024. Na de renovatie van het museum zal het kunstwerk weer terugkeren naar Museum Boijmans Van Beuningen.

We nodigen u uit op woensdag 29 november van 16.00 tot 17.00 uur in Roof-A Gallery, Westplein 9-B, te Rotterdam.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over het kunstwerk en de locatie, dan horen wij deze graag tijdens de bewonersbijeenkomst. Kunstenaar Hulya Yilmaz, Ina Klaassen (directeur Museum Boijmans Van Beuningen) en Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam) zullen aanwezig zijn bij deze informatiemiddag.

U bent van harte welkom!