Wandelend én luisterend langs de nieuwe Kunstroute Rotterdam, van Westersingel naar Wilhelminapier.

Op vrijdag 8 oktober wordt tijdens de ‘Week van de Toegankelijkheid’ de nieuwe wandelkaart Kunstroute Rotterdam gelanceerd, een uitgave van BKOR en Sculpture International Rotterdam. Wandelend van de Westersingel naar de Wilhelminapier maak je kennis met dertig kunstwerken. Puntige beschrijvingen in het Nederlands en Engels bieden een schat aan informatie. Dat is handig, want nergens zie je zo veel fraaie kunstwerken op straat als in Rotterdam. De kwaliteit van de werken is uitzonderlijk en ook de staat waarin ze verkeren mag er zijn.

Om de toegankelijkheid van de kunstroute te vergroten, is samengewerkt met Stichting Oren en Ogen tekort, een partij die kunst toegankelijker maakt voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Deze wandelkaart is voorzien van een QR-code waarmee audiofragmenten bestaande uit beeldbeschrijvingen kunnen worden beluisterd. Oren en Ogen Tekort ontwikkelde deze pilot, genaamd Beeld in Geluid, voor slechtzienden in Den Haag en Rotterdam.

Op vrijdag 8 oktober om 10.30 uur wordt op het beeldenterras aan de Westersingel het eerste exemplaar van de kaart door Marjolijn van der Meijden (projectleider BKOR) overhandigd aan Hanneke Mantel (conservator fotografie bij FENIX Landverhuizersmuseum). Elvera van Leeuwen van Stichting Oren en Ogen tekort geeft een toelichting op het project Beeld in Geluid. Aansluitend start om 11.00 uur een rondleiding. Mensen met en zonder een visuele beperking kunnen samen de beelden en beschrijvingen ervaren. Deze tour wordt begeleid door Kachiri van Zwam. Een tweede rondleiding start om 13.30 uur. De maximale groepsgrootte is 10 personen per rondleiding. Tijdens de wandelingen worden filmopnames gemaakt, dus laat het ons weten als je liever niet in beeld komt.

Graag hier aanmelden voor de wandeling op vrijdag 8 oktober. De kaart Kunstroute Rotterdam is vanaf 8 oktober verkrijgbaar bij Tourist Information Rotterdam en CBK Rotterdam. Bekijk hier de video die werd gemaakt door Pia van den Beuken.


Het project Beeld in Geluid is mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam – Rotterdam Onbeperkt.