Datum: zaterdag 17 december 2022
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Voorschoterlaan, tegenover het metrostation


Afgelopen zomer plaatste de Rotterdamse kunstenaar Ron van der Ende zijn nieuwe kunstwerk Sash. Onder begeleiding van de kunstenaar heeft een team het werk, bestaande uit honderden houten delen, aan de gevel van een appartementencomplex op de kop van de Voorschoterlaan gemonteerd. Sash is gemaakt van gekapt hout van populieren uit het Kralingse bos, wat goed te ruiken is na een flinke regenbui.

De feestelijke onthulling van het kunstwerk staat gepland op zaterdagmiddag 17 december om 15.00 uur. Ernest van der Kwast presenteert het programma en interviewt betrokkenen en omwonenden. Ook schrijft hij een column en zal die voordragen ter gelegenheid van de komst van Sash. Deze winterborrel wordt buiten in het nieuwe plantsoentje georganiseerd door het bewonersinitiatief Kunst op de Kop.

Het kunstproject is gekoppeld aan de herinrichting van de kop van de Voorschoterlaan, waarvan de oplevering plaatsvindt in november. BKOR trad als opdrachtgever en co-financier op voor dit project, dat mogelijk is gemaakt met financiële bijdragen van het Mondriaan Fonds, stichting Droom en Daad en stichting Job Dura Fonds. Met speciale dank aan Woonstad en gemeente Rotterdam.