Datum: vrijdag 21 juni
Tijd: 10.45 uur tot 13.00 uur
Taal: Nederlands
Gratis


Wandel vrijdag 21 juni weer mee met onze Friday Art Walk! Dit keer staan de kunstwerken van beeldend kunstenaar Gérard Héman (1914-1992) centraal tijdens de rondleiding. Ongemerkt ken je vast werk van Héman, die een veelzijdig oeuvre heeft opgebouwd met veel invloeden van Duitse barokke volkskunst. In de openbare ruimte van Rotterdam zijn diverse kunstwerken van hem gerealiseerd, waaronder de bekende gevelornamenten (1948) op het voormalige bankgebouw aan de Coolsingel. Vorig jaar werd Het Rotterdamse trekpaard (1991) herplaatst in het Nassauhavenpark in Rotterdam-Zuid. Dit vonden wij een mooie aanleiding om een selectie werken van Héman centraal te stellen tijdens deze gratis kunstwandeling op vrijdag 21 juni, met als speciale gast kunsthistoricus en Héman-kenner Hans Rombouts.

Al wandelend laat onze kunstgids Anne-Marie Ros je kijken naar en verwonderen over gevel-, entree- en dakreliëfs, madonna’s, een verloren gewaand trapornament in de voormalige bibliotheek en drie vissen in het water. Aan de hand van Gérard Héman’s werk leren we de veelzijdige kunstenaar kennen. De wandeling brengt ons naar verrassende plekken in de stad, van vooroorlogse tot wederopbouwarchitectuur, langs grachten en singels. Belangstellenden kunnen aansluitend aan de wandeling samen met Anne-Marie Ros nog een bezoek brengen aan Het Rotterdamse trekpaard (transport via openbaar vervoer en voor eigen rekening).

Voor deze wandeling is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Graag vooraf aanmelden via tours@artindexrotterdam.nl, zodat we op je komst kunnen rekenen. Het startpunt van de wandeling is het plein voor Citykerk Het Steiger Sint Dominicus (Adres: Hang 17, Rotterdam).