Datum: vrijdag 8 december 2023
Tijd: 19.25 uur tot 21.00 uur
Taal: Nederlands
Gratis


Op vrijdag 8 december vindt de laatste Friday Night Art Walk van dit jaar plaats. Onze speciale gast dit keer is Bert Frings, die dit jaar genomineerd is voor de Dolf Henkes Prijs. Het werk van deze Rotterdamse kunstenaar gaat over het bestaan en de vergankelijkheid van dingen, dieren en mensen. In zijn stillevens figureren (vermenselijkte) dieren. Voor echte dieren is er binnen onze samenleving steeds minder plek, hoewel ze in onze beleving wel een grote rol spelen. In het dagelijks leven worden ze al snel met overlast geassocieerd.

De avondwandeling is onder begeleiding van onze kunstgids Anne-Marie Ros van Art Index Rotterdam. De route gaat langs Frings persoonlijke selectie kunstwerken in het centrum van de stad, waaronder het kunstwerk Moeder en kind (2001) van Carel Visser. Daarbij heeft Frings een speciaal oog voor het thema samenleven in de stad. De avond eindigt bij onze collega’s van TENT, waar een groot aantal van zijn stillevens op dit moment is te zien in de tentoonstelling Dolf Henkes Prijs 2023.

Voor deze wandeling is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Graag vooraf aanmelden via tours@artindexrotterdam.nl. Je ontvangt een bevestigingsmail met het startpunt van de wandeling.