Datum: vrijdag 20 mei 2022
Tour 1 door Otto Snoek: 19.30 tot 21.00 uur (NL/ENG)
Tour 2 door Anne-Marie Ros: 21.30 tot 23.00 uur (ENG)
Deelname is gratis na aanmelding


Wandel vrijdag 20 mei mee met een van de twee Friday Night Art Walks tijdens Kunstavond-XL. Tijdens deze gratis kunstexpedities bekijken we de stad en zijn publieke kunstcollectie door de ogen van een speciale gast, die het thema en de route bepaalt.

Deze keer verzorgt fotograaf Otto Snoek de rondleiding van 19.30 uur. We kennen zijn werk doordat hij mede beeldbepalend is voor de wijze waarop de publieke kunstwerken namens BKOR wordt vastgelegd. De wandeling begint op het Noordereiland, waarna we in anderhalf uur naar de Witte de Withstraat wandelen. De wandeling draait om het kijken en om het zien door de ogen van een professionele fotograaf langs zijn persoonlijke selectie aan kunstwerken op straat.

De wandeling van 21.30 uur wordt verzorgd door gids Anne-Marie Ros van Art Index. Tijdens haar rondleiding neemt ze ons mee naar bijzondere lichtkunstwerken in het stadscentrum.

Voor beide wandelingen zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Graag vooraf aanmelden via tours@artindexrotterdam.nl. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met het verzamelpunt en waar de wandeling in het centrum stopt. Na de wandeling drinken we samen nog een drankje ergens op de Witte de Withstraat. (Drankjes zijn voor eigen rekening).