Datum: woensdag 24 april 2024
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Westerkade, Maaszijde, tussen Rivierstraat en Zeemansstraat


Op woensdag 24 april om 16 uur wordt de plaatsing van het kunstwerk For you my love © van de Rotterdamse kunstenaar Hulya Yilmaz gevierd op zijn tijdelijke locatie op de Westerkade. Sinds 2003 stond het beeld bij de entree van Museum Boijmans Van Beuningen. Vanwege langdurige renovatiewerkzaamheden werd het kunstwerk opgeslagen in het museumdepot. BKOR heeft samen met de kunstenaar onderzoek gedaan naar een nieuwe plek in de openbare ruimte. Na de renovatie van Museum Boijmans keert de sculptuur weer terug naar zijn oorspronkelijke plek.

Over het beeld
Met For you my love © (2003) probeert Yilmaz het immateriële vorm te geven – de lucht in de binnenruimte – in relatie tot het gebruikte materiaal. Dit ongrijpbare element beïnvloedt de grillige buitenkant van het bronzen beeld, waarin impliciet herkenbare elementen aanwezig zijn die doen denken aan natuurlijke groeiprocessen van een plant of dier. De overvloed aan mogelijke interpretaties maakt het onmogelijk om de sculptuur exact te benoemen; ze lijkt moeiteloos in haar omgeving op te gaan.

For you my love © is exemplarisch voor het ruimtelijke werk van de kunstenaar, waarin zij zwaarte en lichtheid combineert. In haar installaties combineert zij zachte en delicate materialen met krachtige vormen. Die robuustheid heeft ook deze sculptuur met haar donkere kleur. In het bronzen oppervlak is een weefsel te zien van Yilmaz’ werkmateriaal, waardoor ook hier een organische en meer kwetsbare huid aanwezig lijkt te zijn. Met de titel For you my love © brengt zij een eerbetoon aan haar moeder. Museum Boijmans Van Beuningen heeft het kunstwerk in permanente bruikleen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Het werk is destijds aangekocht door Stichting Fonds Willem van Rede.

Programma
Datum: woensdag 24 april
Tijd: 16.00 uur
Locatie: Westerkade, Maaszijde, tussen Rivierstraat en Zeemansstraat
Sprekers: Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam), Ina Klaassen (directeur Museum Boijmans Van Beuningen) en Hans Walgenbach (directeur Walgenbach Art & Books)