Datum: woensdag 17  november 2022
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: De Aanbouw naast de Dorpskerk, Achterweg 12


In 2020 startte gemeente Rotterdam met de herontwikkeling en vergroening van het stadshart van Hoogvliet. Sindsdien is BKOR aan het onderzoeken of herplaatsing van een aantal kunstwerken in de openbare ruimte mogelijk is, met als doel de beelden te behouden voor de bijzondere kunstcollectie van Hoogvliet.

Wij zijn ontzettend blij dat we in nauwe samenwerking met Stadsontwikkeling van gemeente Rotterdam een prachtige plek hebben gevonden voor zowel het beeld Gora Viva (1979) van Jose Esteban Prieto, als een titelloze sculptuur (1965) gemaakt door Piet van Stuivenberg. Gora Viva zal worden geplaatst in het Stadspark, schuin tegenover de entree van de Dorpskerk aan de Achterweg nummer 10. De sculptuur van Van Stuivenberg zal tegenover metrostation Hoogvliet komen te staan, midden in het gras aan het begin van de Hoogvlietsedijk.

De herplaatsing van beide beelden wordt gevierd met een kunstwandeling langs een deel van de interessante beeldencollectie van Hoogvliet. De marmeren sculptuur van Piet van Stuivenberg vormt het startpunt van de wandeling. Om de beelden extra te laten schitteren op hun nieuwe plek worden ze volledig gereinigd en in de was gezet. Wij kijken uit naar de plaatsing en wij hopen u ook!

Onze plannen en planning lichten wij graag mondeling toe op een bewonersbijeenkomst. Daar beantwoorden wij ook uw vragen. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 november om 15.00 uur in De Aanbouw naast de Dorpskerk, Achterweg 12. Ook informeren wij u dan uitgebreider over de kunstwandeling.

U bent van harte welkom!