Datum: woensdag 26 oktober 2022
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Mijnsherenlaan 231A, bij het beeld Il grande miracolo van Marino Marini


Op woensdagmiddag 26 oktober wordt de nieuwe routekaart Kunstroute Rotterdam, van Zuidplein naar Centraal Station gelanceerd. De nieuwste kaart in de serie kunstroutes komt langs 38 bekende en minder bekende kunstwerken en brengt u van Zuidplein via de Dordtselaan, Maashaven en Rijnhaven, over de Erasmusbrug en Coolsingel naar het Centraal Station. Net als vorig jaar is er een samenwerking aangegaan met Stichting Oren en Ogen Tekort, die de beelden via een QR-code toegankelijk heeft gemaakt voor mensen met een visuele beperking.

Om 14.30 uur wordt bij het kunstwerk Il grande miracolo (1958) van Marino Marini (ter hoogte van Mijnsherenlaan 231A) het eerste exemplaar van de kunstroutekaart overhandigd. De presentatie is in handen van Ove Lucas, directeur CBK Rotterdam. Elvera van Leeuwen van Stichting Oren en Ogen Tekort geeft een toelichting op het initiatief Beeld in Geluid. Aansluitend starten er om 15.00 uur twee wandelingen, een voor kinderen en een voor volwassenen. Voor mensen met een visuele beperking worden de beelden beschreven en samen ervaren. De tours worden begeleid door Kachiri van Zwam en Elvera van Leeuwen.

Aanmelden kan hier.

 

STADSCOLLECTIE
Met meer dan duizend kunstwerken in de openbare ruimte heeft Rotterdam een wereldwijd unieke beeldencollectie, die 24 uur per dag voor iedereen toegankelijk is. Ontdek met onze kunstroutes de grote diversiteit aan beelden in de stad. De stadscollectie wordt, samen met Stadsbeheer Rotterdam, onderhouden door twee programma’s van CBK Rotterdam. BKOR (Beeldende Kunst & Openbare Ruimte) richt zich vooral op kunstwerken in buurten en wijken. SIR (Sculpture International Rotterdam) waarborgt de internationale ambities van de Rotterdamse beeldencollectie. De websites van BKOR en SIR zijn een unieke kennis- en documentatiebron over de kunstwerken van de stad.

 

OREN EN OGEN TEKORT
Om de toegankelijkheid van de kunstroute te vergroten, is samengewerkt met Oren en Ogen Tekort, een stichting die kunst toegankelijker maakt voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Deze wandelkaart is voorzien van een QR-code waarmee audiofragmenten bestaande uit beeldbeschrijvingen kunnen worden beluisterd.

 

De zes kilometer lange Kunstroute Rotterdam, van Zuidplein naar Centraal Station is vanaf donderdag 27 oktober verkrijgbaar bij Tourist Information Rotterdam. De kaart is ontworpen door 75B.