Datum: zondag 28 november 2021 om 11 uur
Locatie: metrostation Hoogvliet


Afgelopen zondag is de tentoonstelling Calder Now geopend in de Kunsthal, waar ook de maquette uit 1963 van Le Tamanoir te bewonderen is. Het ‘echte’ beeld van de Amerikaanse beeldhouwer Alexander Calder is ongeveer 6.50 x 3.20 x 2.90 meter en staat sinds 1965 in Hoogvliet!

Ter gelegenheid van Calder Now organiseren wij samen met Art Index Rotterdam op zondag 28 november een verrassende kunstwandeling in Hoogvliet met Le Tamanoir in de hoofdrol. Wandel mee langs kunstwerken van Calder en kunstgenoten zoals Henk Visch, Ian Pieters, Ek van Zanten, Dick en Chris Elffers, Gust Romijn, Bob Bonies en Jan Schoonhoven. We stappen door een naoorlogse woonwijk, in de natuur, langs de rivier en bekijken kunst en architectuur. In het voorjaar van 2022, van maart tot en met mei, zullen er nog een aantal wandelingen door Hoogvliet georganiseerd worden.

Deze kunstwandeling langs de Rotterdamse Calder start zondag 28 november om 11 uur in de buurt van metrostation Hoogvliet en stopt rond 14 uur bij metrostation Zalmplaat. De rondleiding wordt georganiseerd door Art Index Rotterdam en tijdens de wandeling worden de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Deelname is gratis. De voertaal is Nederlands. Anne-Marie Ros zal de rondleiding begeleiden. U dient zich vooraf aangemeld te hebben via tours@artindexrotterdam.nl (sluitdatum van de inschrijving is vrijdag 26 november). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met meer informatie.