l’Homme qui marche, de sculptuur van Auguste Rodin op de Westersingel wordt tussen oktober 2016 en maart 2017 tijdelijk in bruikleen gegeven aan de tentoonstelling Degas und Rodin – The Race of the Giants towards the Modern in Wuppertal, Duitsland.

Het 600 kilo wegende beeld dat Rodin in 1907 maakte, werd in 1961 door de stad Rotterdam verworven. In 2000 werd de bronzen sculptuur op het beeldenterras aan de Westersingel geplaatst. Sindsdien maakt het onderdeel uit van de internationale beeldencollectie (Sculpture International Rotterdam). Het beeld verhuist eind oktober tijdelijk naar de tentoonstelling in Wuppertal, die te zien is van 25 oktober 2016 tot 28 februari 2017.

Niet eerder zijn de werken van Edgar Degas en Auguste Rodin in zo’n omvangrijke tentoonstelling met elkaar vergeleken en geconfronteerd. Na Renoir, Monet, Sisley en Pissarro toont het Von der Heydt-Museum Wuppertal nu – voor het eerst – deze twee giganten van het impressionisme. De tentoonstelling maakt duidelijk hoe beiden alles in het werk stelden om een nieuwe kunst tot stand te brengen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het museum.

Voor meer informatie: Sculpture International Rotterdam