Op donderdag 13 februari om 17 uur is er een nieuw kunstwerk van Milou van Ham onthuld. Het werk heet Tijd en is bevestigd op de gevels van de winkel JD Sports op Lijnbaan 91. Het pand bevindt zich op de hoek van de Lijnbaan en Van Oldenbarneveltplaats en is onderdeel van het Rijksmonument ‘Lijnbaancomplex’. De Lijnbaan bestaat bijna 70 jaar en heeft in 2010 de monumenten status gekregen. Sinds 2010 is het bureau Mei architects en planners betrokken bij de restauratie van de Lijnbaan naar de tijdlaag van 1955. Vroeger zat op dit hoekpand een glas-appliqué, maar die is in de jaren 1970 verloren gaan. Kunstenaar Milou van Ham werd gevraagd een nieuw kunstwerk te maken voor dezelfde plek op de voor-, zij- en achtergevel van de sportwinkel die er nu gevestigd is. Dit gebouwgebonden kunstwerk met als titel Tijd, een verwijzing naar de oorspronkelijk staat van het Lijnbaancomplex en de afgelopen 70 jaar, is een ontwerp van Milou van Ham en vervaardigd door KunstRegie.

Siebe Thissen (BKOR) hield het openingswoord en Robert Winkel (Mei architects and planners) en Milou van Ham gaven een korte toelichting om vervolgens het kunstwerk te onthullen. Tijd is mede mogelijk gemaakt met advies van BKOR en een financiële bijdrage van CBK Rotterdam.

Voor Tijd werkte Van Ham intensief samen met Fabian Huveneers | JD Sports Fashion (opdrachtgever), Roy Wijte  | Mei architects and planners, Tsead Bruinja | Dichter des Vaderlands 2019-2020 (concept van de zestien vierletterwoorden en de gedichtenselectie uit 50 jaar Poetry International met Van Ham),  Ad van den Hoven, Peggy Hermans en Marieke Dekker | KunstRegie (productie en montage), Geert van de Camp (artistieke ondersteuning), Niels Vrijdag (assistent Milou van Ham), Pieter Koning (zakelijke ondersteuning), Feline Streekstra | Poetry International (toestemmingen van de dichters en vertalers).