Met de sculptuur Zicht op wind van kunstenaar Madelon Hooykaas krijgt Nesselande een nieuw kunstwerk. Op de Kretalaan aan het strand van Nesselande richt een stoere windwijzer zich op de plas. Als aanduiding van de laaggelegen polder van waaruit de wijk Nesselande zich heeft ontpopt tot één van de mooiste buitenwijken van Rotterdam, zal een blauwe lichtring het Nieuw Amsterdams Peil (NAP) aanduiden.

Bij aanvang van de bouw van Nesselande werd een kunstplan ontwikkeld. De totstandkoming van het werk van Hooykaas voor de nieuwe wijk in Prins Alexander kende een lange periode en vele procedures. Er is door de firma Buyk Constructies in samenwerking met de kunstenaar en gemeente Rotterdam hard gewerkt om dit werk te realiseren.

Madelon Hooykaas (1942) is beeldend kunstenaar en filmmaker. Zij groeide op in Rotterdam. Met haar pionierswerk, dat vaak tot stand kwam in samenwerking met de Schotse kunstenaar Elsa Stansfield (1945-2004), heeft ze een alomvattende kunstpraktijk ontwikkeld waarin water en licht, herinnering en aanwezigheid, en fysiek en menselijke landschappen terugkerende thema’s zijn. Hooykaas ging in gesprek met Marjolein Geraedts over haar kunstenaarschap en over het kunstwerk Zicht op wind. Het interview geeft een beeld van een gepassioneerd kunstenaar die tot op de dag van vandaag actief is.