Datum: donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari 2023
Locatie: Tabaksfabriek, Van Nelle Fabriek


Van 9 t/m 12 februari vindt de 24e editie van Art Rotterdam plaats in de Van Nelle Fabriek. Nieuw dit jaar is Sculpture Park, een presentatie van dertien voornamelijk grootschalige kunstwerken die met de natuur óf met de stedelijke omgeving een relatie aangaan. Elke editie van Art Rotterdam zijn op het terrein van de Van Nelle Fabriek buitenwerken te zien, maar nog niet eerder werd ín dit monumentale pand een sectie gewijd aan grotere beelden.

Een deel van de tentoonstellingsruimte in de Tabaksfabriek, een hal in de Van Nelle Fabriek, is voorbehouden aan Rotterdamse of in Rotterdam opgeleide kunstenaars. Inzet van Sculpture Park is namelijk: verbinding met de stad Rotterdam.

Het idee voor Sculpture Park ontstond tijdens een brainstormsessie met Art Rotterdam-directeur Fons Hof, Wim Pijbes (directeur Stichting Droom en Daad) en ontwerper Tom Postma. Met Sculpture Park wordt aan Art Rotterdam een internationaal onderscheidende sectie toegevoegd met kwalitatief hoogstaande beelden, die tevens verbindt met de rijke Rotterdamse traditie van kunst in de openbare ruimte.

De volgende kunstenaars zijn geselecteerd: Atelier Van Lieshout (Ron Mandos), Caroline Coolen (NL=US), Delphine Courtillot (Dudokdegroot) Niels van Bunningen (Singular-Art), Leendert van Accoleyen (Pizza Gallery), Esther Kokmeijer (Gallery Vriend van Bavink), Norman Dilworth (Bacqueville), Krijn de Koning (Slewe), Hadrien Gerenton (m.simons), Indrikis Gelzis (Tatjana Pieters), Lara Almarcegui (Ellen de Bruijne) en Jan Eric Visser (Bradwolff&Partners).

Ove Lucas (directeur CBK Rotterdam) vormde samen met Saskia van Kampen (conservator Museum Boijmans Van Beuningen) en Tom Postma (creative director Tom Postma Design) het selectiecomité van Sculpture Park.