Datum: zaterdag 19 maart 2022
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Zaagmolenstraat/Benthuizerstraat


Zaterdag 19 maart om 15 uur wordt de schildering Hoogvlieger van de Rotterdamse kunstenaar Vera Nederlof feestelijk onthuld. Nederlof maakte in opdracht van BKOR een schildering van een touwtjespringende bokser. Het werk is samen met Anne Engelbarts aangebracht in een ornamentlijst op de gevel van de Zaagmolenstraat (hoek Benthuizerstraat).

Met haar kleurrijke werk geeft Nederlof frisse energie en wil ze ‘de buurt letterlijk een sprongetje opwaarts geven.’ In samenwerking met de nabijgelegen boksschool Huk-Tti (Zaagmolenstraat 212) worden tijdens de opening verschillende boks- en touwtjespringdemonstraties georganiseerd. Rudi Lubbers, de enige Nederlandse bokser die tegen Muhammad Ali bokste, en andere gastsprekers zijn daarbij aanwezig. De muziek wordt verzorgd door DJ MF Andrade. In de boksschool zelf worden gratis boksclinics aangeboden en zijn andere werken van Nederlof te zien, waaronder het originele werk van de Hoogvlieger. Ook wordt er een gratis drankje aangeboden om samen te proosten.

Vera Nederlof (Dordrecht, 1969) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze was zelfstandig grafisch ontwerper, maar wilde meer vrijheid en creativiteit in haar werk leggen. Na vijfentwintig jaar ontwerpen is zij daarom gaan tekenen. Ze begon te tekenen in de boksschool Huk-Tti in de Zaagmolenstraat, waar zij ook zelf bokst. Zij schildert veelal ‘boksers’ en ‘live-boksimpressies’ tijdens bokswedstrijden. In het voorjaar van 2019 is op de hoek van de Boezemstraat en de Boezemdwarsstraat Nederlofs muurschildering De straatvechter aangebracht.