Datum: donderdag 9 februari 2023
Tijd: 15 – 18 uur
Via Operator Radio


Radio Paleis Maashaven zendt live uit op donderdag 9 februari tussen 15 en 18 uur vanaf het Sculpture Park op Art Rotterdam. In het programma, een samenwerking tussen CBK Rotterdam en Operator Radio, staat de stad centraal. We gaan in gesprek met kunstenaars over kunstwerken in de Rotterdamse openbare ruimte en over projecten over stedelijke cultuur in de meest brede zin van het woord. Ook kun je luisteren naar Cardboard Lamb, een serie geluidswerken. De uitzending is hier terug te luisteren op de website van Operator Radio.

PROGRAMMA

15.00 uur Beeldecho’s
Met David Bade, Roxette Capriles, Yair Callender.
In opdracht van BKOR en Sculpture International Rotterdam ontwikkelt kunstenaar David Bade de manifestatie Beeldecho’s. Hij vraagt acht kunstenaars om tijdelijke werken te maken die reageren op de beroemde internationale beeldencollectie langs de ‘kunstas’ tussen het Centraal Station en de Westzeedijk. 

16.00 uur De onzichtbare stad
Met Ayo, Salim Bayri, Johan Gustavsson, Iratxe Jaio, Joanneke Jouwsma en anderen.
Art Rotterdam is ook Prospects, de terugkerende presentatie van aanstormend jong talent dat werd ondersteund door het Mondriaan Fonds. We gaan in gesprek met een aantal van deze jonge kunstenaars over een minder tastbare benadering van het publieke domein met onderwerpen als migratie en identiteit, herinnering en moedertaal. Wat is de impact van onze persoonlijke gedachten in de stad? Is er ruimte voor onze verschillende identiteiten en achtergronden? En wat als je je niet thuisvoelt…?

17.00 uur Door wie is de stad?
Met René Boer, Bruce Tsai-Meu-Chon (Opperclaes) en Mike van Staten (Save Museumpark).
Hoe kunnen makers en gebruikers van de stad die stad zelf maken? Wat is er nodig om publiek werk te maken? Waar is nog ruimte voor experiment? 


Radio Paleis Maashaven vanaf Art Rotterdam is een uitzending in opdracht van CBK Rotterdam en wordt gemaakt door Kim Bouvy, Mariska van den Berg en Operator Radio.