Het is zover: het monumentale kunstwerk Sash van kunstenaar Ron van der Ende is geplaatst op de gevel van het appartementencomplex op de hoek van de Voorschoterlaan en Oudedijk. Het project werd geïnitieerd door bewonersinitiatief Kunst op de Kop, dat zich sterk heeft gemaakt voor een betere gebiedsinrichting rondom de omgeving van metrostation Voorschoterlaan in Kralingen. De afgelopen weken heeft Van der Ende en zijn team hard gewerkt aan het plaatsen en bevestigen van alle individuele houten onderdelen. Het kunstwerk is gemaakt van lokaal gevonden ‘kaphout’ van bomen uit het Kralingse bos. Dit hout werd opnieuw ‘gebakken’ en zodanig verduurzaamd dat het een diepe donkere kleur heeft gekregen.

De officiële opening zal plaatsvinden in het najaar! Houd onze website in de gaten. Lees hier het artikel met meer informatie over het kunstwerk.


Dit project wordt mogelijk gemaakt door BKOR, programma van CBK Rotterdam, en Woonstad. Met bijdragen van stichting Droom en Daad, stichting Job Dura Fonds en Mondriaan Fonds.