De afgelopen jaren heeft BKOR diverse kunstroutes gemaakt, die langs vele kunstwerken verspreid door de hele stad leiden. Vanaf vandaag worden deze routes via het menu op onze website aangeboden, zodat de wandel- en fietsroutes toegankelijker zijn voor een groot publiek. De routekaarten zijn ook nog steeds gratis verkrijgbaar bij Rotterdam Tourist Information aan de Coolsingel en op het Stationsplein.

De volgende vijf kunstroutes zijn beschikbaar:
Kunstroute Rotterdam, van Zuidplein naar Rotterdam Centraal
Kunstroute Rotterdam, van Westersingel naar Wilhelminapier
Lichtroute
Rotterdam
Singeltracé, Rotterdam Noord
Feijenoord Monumentaal

Elke route bestaat uit een plattegrond, waarop alle kunstwerken staan aangegeven. Elk kunstwerk heeft een foto en achtergrondinformatie in het Nederlands, en de meeste kaarten ook in het Engels. De routekaarten zijn te downloaden en eventueel thuis uit te printen. De website van BKOR biedt een overzicht van ruim 700 openbare kunstwerken en schilderingen in Rotterdam. Door middel van vele foto’s en aanvullende informatie zoals artikelen, video’s en publicaties, wordt informatie gegeven over de enorme collectie beeldende kunst die Rotterdam rijk is.

Sinds 2015 ontwikkelt BKOR kunstroutes door de verschillende wijken van Rotterdam. In mei presenteren we nog een nieuwe kaart: Kunstroute Hoogvliet. Deze wandel- en fietsroute toont zestien bekende en minder bekende kunstwerken en brengt de bezoeker langs het vele groen en de rijke stadsgeschiedenis van Hoogvliet. Houd onze website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor de feestelijke lancering.