Datum: Woensdag 27 november 2019
Tijd: 16.00 uur
Locatie: aula Erasmiaans Gymnasium

 

Met veel genoegen nodigen wij u uit voor de onthulling van het kunstwerk Wolken op woensdag 27 november. Het bronzen beeld Wolken van Gust Romijn (1922-2010) wordt feestelijk onthuld door wethouder Buitenruimte Bert Wijbenga op het Dr. Molewaterplein in Rotterdam. Het werk werd gemaakt in 1965 en geschonken aan de Daniël den Hoedkliniek door de NV Meelfabrieken der Nederlandse Bakkerij (‘Meneba’) ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het bedrijf. Met de recente verhuizing van de kliniek naar het Erasmus MC werd besloten het beeld mee te verhuizen. Tevens zal op deze dag het gereed komen van de openbare ruimte rond het Erasmus MC gevierd worden.

Programma:
16.00 uur aula Erasmiaans Gymnasium
Siebe Thissen (hoofd BKOR) en Iris van der Lee (projectleider gemeente Rotterdam) heten u van harte welkom. Wethouder Bert Wijbenga geeft een toelichting op de recente ontwikkeling van het gebied rond het Erasmus MC.

16.25 uur Dr. Molewaterplein
Feestelijke onthulling van het beeld Wolken door wethouder Wijbenga en kunstenaars Woody ‘s Gravemade en Fabian Bredt.

16.45 uur Erasmus MC (ingang Zimmermanweg)
Na afloop nodigen we u uit voor een borrel bij het Erasmus MC. Sandra Smets (kunsthistoricus) geeft toelichting op het beeld in relatie tot het oeuvre van Gust Romijn. Tot slot wordt aandacht besteed aan een schilderij van Gust Romijn dat onlangs door zijn weduwe werd geschonken aan het Erasmus MC.

De herplaatsing van Wolken is een initiatief van BKOR en Erasmus MC en kwam tot stand in samenwerking met landschapsarchitecten Juurlink (+) Geluk en de gemeente Rotterdam. Het beeld is eigendom van het Erasmus MC. De uitvoering is in handen van MeestersIn en Binder Art Services. Met dank aan Marianne Kleijwegt.