Calypso Falls (2018) Monique Benthin & Rick Messemaker

foto Otto Snoek
Over het kunstwerk

Op 11 oktober 2018 werd Calypso Falls onthuld op de Mauritsplaats. Aan de achterkant van het woongebouw Calypso, om de hoek bij de Pauluskerk, is een enorme foto aangebracht die een levensgrote waterval laat zien. De Rotterdamse kunstenaars Monique Benthin en Rick Messemaker baseerden hun werk op een foto van Seljalandsfoss, één van de beroemdste watervallen van IJsland gelegen in het Skaftafell National Park. De foto is zo aangebracht dat het lijkt alsof het water echt uit de muur naar beneden komt. Voor de foto liggen twee stenen, waardoor toeschouwers mogelijk worden uitgedaagd foto’s te maken met de natuurlijke achtergrond – en dat middenin de stad. Calypso Falls is tot stand gekomen door de initiatiefgroep Calypso Falls, bestaande uit bewoners van de Mauritsplaats, de Rotterdamse Schouwburg, Ondernemingsvereniging Schouwburgplein en de Vereniging Verenigd Schouwburgplein. Het project is gerealiseerd door bijdragen van BKOR en Rotterdam Make It Happen, en uitgevoerd door Mothership.

 

lees meer
Over Monique Benthin

Monique Benthin (Rotterdam, 1965) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze maakt assemblages en is fotograaf. Daarnaast is zij ook werkzaam voor kunstproducent Mothership.

lees meer
Over Rick Messemaker

Rick Messemaker (Rotterdam, 1952) is beeldend kunstenaar. Hij heeft vele Rotterdamse kunstenaars gefotografeerd voor de boeken Rijk ben ik er niet van geworden (1997), Zestig plus + (2007) en Kunstenaars gaan niet met pensioen (2019).

lees meer
Locatie
Mauritsplaats 22, 3012 CD Rotterdam, Netherlands