Monster van Rotterdam (2015) Vinz & Dopie

foto Aad Hoogendoorn
Over het kunstwerk

Zomer 2015 schilderden artists Vinz en Dopie vanaf een klein ponton in het water deze felroze octopus op de zijkant van een woonboot in de Leuvehaven. Het is een project van Rewriters010, die werden benaderd door de eigenaar van de woonboot. Het Monster van Rotterdam is de enige boot op de Rewriters-route, een route die je leidt langs street art in Rotterdam. De eigenaar wilde graag een kunstwerk op zijn boot. Hij is een fervent duiker en heeft zodoende input geleverd voor het ontwerp. Vanaf de kade bij het Maritiem Museum zie je de octopus het beste. Hij lijkt deels onder water te liggen en heeft in één van zijn tentakels een kreeft beet.

lees meer
Over Vinz

Vanaf jongs af aan werd Vinz gegrepen door de hiphopcultuur. Vandaar dat elementen uit hiphop veelvuldig terugkomen in zijn werk. Hij is gespecialiseerd in het maken van muurschilderingen, maar komt oorspronkelijk uit het graffiti circuit. Inspiratie haalt hij ook uit de natuur en het dagelijks leven.

lees meer
Over Dopie

Dopie (dsk) is een graffiti en street artist uit Amsterdam en woont nu in Arnhem. Zijn stijl is herkenbaar vanwege fel kleurgebruik en hij illustreert vaak dieren. Hij is gespecialiseerd in het maken van muurschilderingen, maar maakt ook graffiti. Zijn werk is in vele steden binnen en buiten Nederland te zien.

lees meer
Locatie
Wijnkade 13, 3011 VZ Rotterdam, Netherlands