Zonder titel (2009) Onio & Ox-Alien

foto Aad Hoogendoorn
Over het kunstwerk

In de zomer van 2009 organiseerde Stichting Caramundo het R.U.A. festival. R.U.A. staat voor Reflexo on Urban Art. Caramundo nodigde tien Braziliaanse graffitikunstenaars uit om enorme muurschilderingen aan te brengen in de openbare ruimte van Rotterdam, zodat er stedelijke en hedendaagse Braziliaanse kunst getoond wordt naast de geïnstitutionaliseerde kunst van musea en galerieën. Eén van de deelnemers was de Braziliaanse Onio, die het onderste deel van deze muurschildering in de Schiestraat heeft gemaakt. De avond voordat Onio dit werk ging schilderen zat hij in de kroeg met Ox-Alien. Hij vertelde dat hij niet helemaal omhoog durfde met de hoogwerker. Ox-Alien greep zijn kans en heeft zodoende zijn character op de bovenkant van de muur geschilderd.

lees meer
Over Onio

Onio (Brazilië, 1980) is sinds zijn 13e geïnteresseerd in graffiti en werd één van de eerste graffitikunstenaars van de Braziliaanse hoofdstad Brasilia. Zijn kleurrijke abstracte tekeningen vertegenwoordigen de stedelijke chaos. Hij is beeldend kunstenaar, illustrator en graffiti artist. Voor R.U.A. Rotterdam in 2009 maakte hij een aantal werken in Rotterdam.

lees meer
Over Ox-Alien

Ox-Alien begon eind jaren tachtig met het schrijven van graffiti, maar tekent vanaf het jaar 2000 ook characters. Zijn naam is voortgekomen uit een figuur dat hij vaak tekent, namelijk een hoofdje met als linkeroog een ‘O’ en als rechteroog een ‘X’. Dat verklaart ook gelijk zijn artiestennaam Ox-Alien. Hij maakt onderdeel uit van het Rotterdamse street-art collectief Lastplak.

lees meer
Locatie
Schiestraat 46, 3013 AH Rotterdam, Netherlands

Gerelateerd

Zonder titel