The World is Yours (2015) Arno Coenen & Iris Roskam

foto Otto Snoek
Over het kunstwerk

Op het dak van dit honderd jaar oude elektriciteitshuisje aan het Tiendplein zinderen sinds 2015 de lichtgevende ribben van een wereldbol. Het is een netwerkvisualisatie annex globe, waarin havenstad Rotterdam het centrum van de wereld is. De lijnen komen namelijk uit bij de grootste stip met daarop 010, het kengetal van Rotterdam. Daaronder staat de tekst The World is Yours, waarmee Arno Coenen en Iris Roskam jongeren in de buurt zelfvertrouwen willen geven: de wereld ligt aan jullie voeten, maak er wat van! Het is een citaat van gangster Tony Montana uit de film Scarface (1983). Het Tiendplein werd namelijk jarenlang belast met criminaliteit en drugsoverlast. Het herinrichten van het Tiendplein en het kunstwerk is een initiatief van de Alliantie West-Kruiskade, een samenwerking van de gebiedscommissie, gemeente Rotterdam, winkeliersvereniging en Woonstad Rotterdam. Producer was Mothership.

lees meer
Over Arno Coenen

Kunstenaar Arno Coenen (Deventer, 1972) studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Hij maakt werk in verschillende media, zoals videokunst, 3D animatie, glas en mozaïek. Van 2006 tot 2018 vormde hij een kunstenaarduo met Iris Roskam. Samen hebben ze diverse kunstwerken gemaakt, waaronder het kunstwerk Hoorn des overvloeds voor de Markthal.

lees meer
Over Iris Roskam

Beeldend kunstenaar Iris Roskam (Delft, 1976) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de AKI in Enschede. Van 2006 tot 2018 vormde zij een kunstenaarduo met Arno Coenen. Samen hebben ze diverse kunstwerken gemaakt, waaronder het plafondkunstwerk Hoorn des overvloeds voor de Markthal.

lees meer