Het oude schoolgebouw van het Wolfert Dalton aan de Argonautenweg in Hillegersberg – Schiebroek wordt gesloopt, maar de kunstwerken van de Rotterdamse kunstenaar Louis van Roode blijven behouden. Deze week werd het bekende betonreliëf (1962) van Van Roode met twee hijskranen van de gevel gehesen. Voor de restauratie is het 100 ton wegende gevelwerk eerder vorige week losgezaagd. Het werk staat nu op de bouwplaats waar het wordt gerestaureerd. In 2025 zal het reliëf op de definitieve nieuwe plek worden geplaatst bij de ingang van de nieuwbouw voor Mytylschool de Brug.

In het schoolgebouw was nog een ander werk van Van Roode aanwezig, een glas-in-betonraam (1962). Dat werk werd al eerder uit het gebouw gehaald en keert na restauratie terug in de centrale hal van het nieuwe Wolfert Dalton.

De afgelopen jaren hebben gemeente Rotterdam, hoofdaannemer BAM Bouw en Techniek en restaurateur MeestersIn samengewerkt om het betonreliëf te behouden voor volgende generaties. BKOR was nauw betrokken bij het voortraject en trad op als adviseur en kenner op het gebied van het oeuvre van de Rotterdamse kunstenaar Louis van Roode. Zo werd door BKOR een herplaatsing van een ander werk van de kunstenaar al eerder uitgevoerd. De abstracte muurschildering Zonder titel (1961) die de kunstenaar maakte voor een wachtkamer van voormalig ziekenhuis Dijkzigt, kreeg door BKOR in 2022 een nieuwe bestemming in de foyer van de Willem Burgerzaal van de Doelen.