Datum: Vrijdag 15 november 2019
Tijd: 19.15 uur
Start: TENT Rotterdam

Op vrijdagavond 15 november is illustrator, striptekenaar en scenarist Wilbert Plijnaar special guest bij de Comic (f)Luister audiotour van Art Index Rotterdam. Plijnaar is bekend als co-auteur van Sjors & Sjimmie en Claire, maar ook als scenarist van Despicable Me en Ice Age. Tevens portretteerde hij zijn tante, de bekende jazzmuzikant Rita Reys, op de Oude Binnenweg voor de jazzroute Rotterdam Jazz Artists Memorial (R’Jam).

Wilbert Plijnaar werkt al 25 jaar vanuit LA voor grote studio’s: van Warner Bros en 20th Century Fox tot Dreamworks. In november komt hij terug naar zijn hometown Rotterdam, omdat zijn portret van Rita Reys op de Oude Binnenweg helemaal af is door de speciale aanlichting van het werk.

Samen met Anne-Marie Ros van Art Index RotterdamĀ laat Plijnaar deze avond alle werken op de jazzroute zien. Door zijn jarenlange ervaring in de internationale comic- en stripwereld brengt zijn fantasie verrassende grappen en verhalen met zich mee, ook tijdens het lopen.

OVER DE TOUR:
– Vrijdag 15 november tijdens de Kunstavond XL
– 19.15 uur
– Start: TENT, Witte de Withstraat 50
– Audiotour langs kunstwerken op en rond de Oude Binnenweg
– Aanmelden via info@artindexrotterdam.nl

Verder kun je Wilbert Plijnaar ontmoeten op het Cross Comix Festival. Op zaterdag 16 november bij de Masterclasses en zondag 17 november bij de boekpresentatie Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood!