Datum: zondag 4 februari 2024
Tijd: 10-12 uur
Taal: Nederlands en/of Engels


De internationale kunstbeurs Art Rotterdam vindt dit jaar van 1 t/4 februari in de Van Nelle Fabriek. Zit je eraan te denken om een ticket te kopen? Overweeg dan eens om mee te wandelen met de Art Walk op zondagochtend 4 februari, want bij deelname is een ticket voor Art Rotterdam inbegrepen!

De ervaren kunstgidsen Ewald x Ros nemen je in twee uur mee langs een selectie kunstwerken van nationale en internationale kunstenaars van bijvoorbeeld Thomas J Price, Auguste Rodin, Kalliopi Lemos, Paul McCarthy en Anne Wenzel. We wandelen vanaf het Centraal Station richting de Maas, van Moments Contained (2023) van Thomas J Price, via het Museumpark naar het Razziamonument (2023) gemaakt door Anne Wenzel. Onderweg stoppen we bij een aantal opvallende sculpturen om samen te ervaren hoe beeldende kunst van toegevoegde waarde is in de stad.

Kunstgidsen Anne-Marie Ros en Gritta Ewald zijn kenners van de Rotterdamse beeldencollectie. Als geen ander weten zij beelden in de openbare ruimte te verbinden met de buitenbeelden die tijdelijk geplaatst zijn op het terrein van Art Rotterdam. Na afloop van de tour delen zij hun speciale kunsttips voor Art Rotterdam.

Voor deze wandeling is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Graag vooraf aanmelden via deze website (zie Tour 3). De kosten bedragen € 19,50 + € 0,79 reserveringskosten (daarbij inbegrepen is een entreeticket voor Art Rotterdam t.w.v. € 22,50). De rondleiding start vanaf het Centraal Station.

Wil je liever je eigen kunstwandeling samenstellen? BKOR heeft een ruim aanbod interactieve routekaarten waarbinnen je zelf kunt selecteren langs welke kunstwerken je wilt lopen. Ook kun je kiezen waar je je persoonlijke kunstroute begint: vanaf het begin, in het midden of aan het eind? Alles kan!