Sanseveria’s en roos (1978) Henk Tas & Willem van Drunen

foto Rotterdamse Kunststichting, collectie Stadsarchief Rotterdam
Over het kunstwerk

Eind jaren 1970 waren een aantal kunstenaars de eentonige grauwheid van Rotterdam zat en startten een offensief met veel kleur. In opdracht van de Rotterdamse Kunststichting (RKS) kregen kunstenaars een opdracht om grote kleurrijke schilderingen aan te brengen in de openbare ruimte. Dit project heette Townpainting. Een van deze opdrachten ging in 1977 naar beeldend kunstenaar Henk Tas en Willem van Drunen. Zij mochten een ontwerp maken voor het metroviaduct tussen de stations Maashaven en Zuidplein. Tas en Van Drunen schilderden op twee van de kolommen groene sanseveria planten. Op de middelste kolom werden rozen geschilderd. Boven elk beschilderde kolom hangt aan weerszijden van de metrobaan een rood hekwerkornament, die als het ware het geheel markeert.

lees meer
Over Henk Tas

Henk Tas (Rotterdam, 1948) is beeldhouwer, fotograaf, graficus en wandschilder. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam van 1966 tot 1972 in de richting vrij tekenen en schilderen. Tas laat zich inspireren door de popcultuur. IN 1972 werd hij genomineerd voor de Drempelprijs. In 1991 ontving hij de Erfurth Prijs. Zijn werken zijn opgenomen in collecties van onder meer Museum Boijmans van Beuningen, Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, Groninger Museum en Centre Pompidou in Parijs.

lees meer
Over Willem van Drunen

Willem van Drunen (Schwäbisch Gmünd, 1947) is beeldhouwer en wandschilder. Hij werd geboren in het zuiden van Duitsland maar verhuisde al vroeg naar Nederland. Hij studeerde aan de Academie van Beeldende Kunst in Rotterdam en vestigde zich daarna als beeldend kunstenaar in Rotterdam. Van 1979 tot 1992 vormde Van Drunen samen met Hans Citroen en Cor Kraat het kunstenaarscollectief Kunst & Vaarwerk.

lees meer
Locatie
Mijnsherenlaan 108, 3081 CH Rotterdam, Netherlands