Vandaag lanceren BKOR en Sculpture International Rotterdam zes interactieve online wandelroutes die elk, binnen hun eigen thema, een selectie van de Rotterdamse beeldencollectie aandoen. De routes zijn nu toegankelijk gemaakt voor je mobiele telefoon zonder een app te hoeven downloaden. Ga naar www.bkor.nl/routes, selecteer de route die je wilt gaan lopen en zie waar je je op de plattegrond bevindt. Zo is het heel makkelijk om de route te volgen. Ook kun je kiezen waar je je kunstroute begint: vanaf het begin, in het midden of aan het eind? Alles kan! Wandel door de stad en ontdek alles over de rijke beeldencollectie van Rotterdam.

BKOR en SIR ontwikkelden de eerste kunstroute in 2013. De afgelopen jaren zijn er vijf routes toegevoegd, die zich elk concentreren op een bepaald gebied of thema. Zo brengt Kunstroute Rotterdam, van Westersingel naar Wilhelminapier je via dertig kunstwerken van Noord naar Zuid: langs het beeldenterras aan de Westersingel over de Maas en ten slotte naar de Wilhelminapier. Kunstroute Feijenoord monumentaal richt zich op kunstwerken met de thema’s arbeid, haven en migratie. Kunstroute Hoogvliet is een route langs zestien kunstwerken en het vele groen van de wijk. Ook is er de Lichtroute Rotterdam die een selectie toont van aangelichte architectuur, neonregels en kunstwerken die te maken hebben met licht.

De kunstroutes werden tot nu toe aangeboden als uitvouwbare kaarten, waarvan de meeste edities nog steeds verkrijgbaar zijn bij de kantoren van Rotterdam Tourist Info aan de Coolsingel en op Centraal Station. Sinds dit voorjaar bieden we alle routekaarten aan als pdf, zodat ze online bekeken en desgewenst afgedrukt kunnen worden. Maar vanaf vandaag is drukwerk niet per se meer nodig, want alle routekaarten zijn nu ook te gebruiken met de mobiele telefoon.

Met dank aan 75B voor het onwerp en PMS72 voor de technische realisatie.