Zonder titel (1983) Coen Wilderom & Wim van der Horst

BKOR archief
Over het kunstwerk

De stalen kubussen van Wilderom en van der Horst zijn een verwijzing naar de basisvorm van het bouwen in het modernisme: recht en hoekig, simpel en strak. De architectuur in de directe omgeving heeft in de loop der jaren veranderingen ondergaan, waardoor de stalen kubussen nu niet meer echt opvallen. De kubussen zijn geconstrueerd om twee bruggen.

lees meer
Over Coen Wilderom

Coen Wilderom (overleden) was gedurende de jaren ’80 als kunstenaar betrokken bij een stedenbouwkundigplan voor Bergen aan Zee, dat uiteindelijk niet tot uitvoering kwam. Samen met Wim van der Horst heeft hij opdrachten uitgevoerd in het kader van het Dapperbuurtproject en het Agniesebuurtproject (1981–1984) en zij hebben een tentoonstelling gehad in het CBK Rotterdam.

lees meer
Over Wim van der Horst

Wim van der Horst is een beeldend kunstenaar en heeft meerdere werken in de openbare ruimte gerealiseerd. Samen met Coen Wilderom heeft hij opdrachten uitgevoerd in het kader van het Dapperbuurtproject en het Agniesebuurtproject (1981–1984). Wilderom en Van der Horst hebben bij CBK Rotterdam samen een tentoonstelling gehad.