Zonder titel (1983) Coen Wilderom & Wim van der Horst

foto BKOR archief
Over het kunstwerk

De stalen kubussen van Wilderom en Van der Horst zijn een verwijzing naar de basisvorm van het bouwen in het modernisme: recht en hoekig, simpel en strak. De architectuur in de directe omgeving heeft in de loop der jaren veranderingen ondergaan, waardoor de stalen kubussen nu niet meer echt opvallen. De kubussen zijn geconstrueerd om twee bruggen.

lees meer
Over Coen Wilderom

Coen Wilderom (Bloemendaal, 1944) is architect en beeldhouwer. Hij studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Vanaf de jaren 1960 begon hij ruimtelijk te werken, waarbij hij zich met name liet inspireren door het constructivisme. Hij maakte veelal sculpturen die niet te herkennen zijn als kunst, maar meer als objecten ter positiebepaling. Zij dienen in de ruimte als baken met als doel een kijkrichting aan te geven in de stedenbouwkundige omgeving. In de jaren 1980 was hij als kunstenaar betrokken bij een stadsplan voor Bergen aan Zee, dat uiteindelijk niet tot uitvoering kwam. Samen met Wim van der Horst heeft hij opdrachten uitgevoerd in het kader van het Dapperbuurtproject en het Agniesebuurtproject (1981–1984).

lees meer
Over Wim van der Horst

Wim van der Horst (Tilburg, 1949) is beeldhouwer, wandschilder en aquarellist. Hij heeft meerdere werken in de openbare ruimte gerealiseerd. Samen met Coen Wilderom heeft hij opdrachten uitgevoerd in het kader van het Dapperbuurtproject en het Agniesebuurtproject (1981–1984). Van der Horst was directeur van de Academie van Beeldende Kunsten in Tilburg.

lees meer