Wandel zondag 30 juli mee tijdens de 10.000 Steps Art Walk Ommoord – Nesselande, een wandeling langs kunst in een oud moerasgebied, waar in 1965 de wijk Ommoord verrees. Deze woonwijk is gebouwd naar een ontwerp van steden­bouwkundige en architecte Lotte Stam-Beese (1903-1988). In Nesselande werd vanaf het jaar 2000 een vinexwijk ontwikkeld met eigen strand aan de Zevenhuizerplas. Kunstgids Anne-Marie Ros neemt je mee op deze wandeling van circa zeven kilometer door groen en woonwijken in Prins-Alexander, het noordoostelijke deel van Rotterdam.

Onderweg geeft Ros een vlotte toelichting op kunstwerken met titels als Scheidende wegenDe parapluDe witte bollenDe Ommoordse kip en Windwijzerpark en halverwege is er een kleine pauze met koffie. De 10.000 Steps Art Walk is een fijne manier om met andere ogen naar de omgeving te kijken, de stad te ervaren, kennis te maken met kunst op straat en leuke mensen te ontmoeten.

Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je daarom vooraf aan via tours@artindexrotterdam.nl. Daarna ontvang je een bevestigingsmail met de start- en eindlocatie.


Datum: zondag 30 juli 2023
Tijd: van 10.30 uur tot circa 13.30-14.00 uur
Startpunt: Ommoord
Eindpunt: Nesselande, in de buurt van openbaar vervoer
Kosten: € 10 + eventuele consumptie
Taal: Nederlands (English summary while walking)